De glimlach van een hond…

Al enkele maanden smukken de foto’s van lachende honden menige nieuwswebsite op. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: ze toveren spontaan een glimlach op het gezicht van de kijker. De Werelddierendag van afgelopen dinsdag zette de foto’s van Manuela Kulpa nog eens extra in de verf. De 46-jarige fotografe uit Keulen, Duitsland, fotografeert hoofdzakelijk honden die in een asielcentrum terechtgekomen zijn.

Kulpa de afgelopen week op diverse Britse nieuwsmedia: "Er zijn een aantal strikte voorwaarden nodig om tot dergelijke foto’s te komen. De hond moet goed kunnen luisteren naar bevelen als “Zit” of “Sta op”. En hij moet proberen de snoepjes die hem toegeworpen worden op te vangen. We zitten dan zeer dicht voor de hond, als die snoepjes gegooid worden en ik begin te fotograferen, vanaf we het plan hebben om te gooien."

"Het lijkt misschien makkelijk, maar vaak zijn er tot 80 pogingen of meer nodig vooraleer we de perfecte foto hebben. Het is bovendien niet makkelijk om de hond geconcentreerd voor je te houden. Het wordt nog moeilijker als hij niet luistert natuurlijk."

"Ik hou van die gelaatsuitdrukkingen van de honden. Door hun vrolijkheid herinneren ze ons eraan hoe belangrijk het is te genieten van een moment."

lees ook