Dit zien piloten die door orkaan Matthew vliegen

Orkaanjagers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA vliegen in naam van de wetenschap de laatste dagen af en toe door orkaan Matthew om data te verzamelen over de orkaan. Dit is wat ze te zien krijgen.

De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), de Amerikaanse instantie die zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, laat zijn piloten de laatste dagen in naam van de wetenschap door orkaan Matthew vliegen om zoveel mogelijk data over de orkaan te verzamelen. Die data is belangrijk om geïnformeerde beslissingen voor evacuaties en dergelijke te nemen. De orkaan heeft al honderden doden geëist.

Enkele piloten hebben met hun smartphones beelden gemaakt tijdens zo'n vlucht door de orkaan. Die vluchten zijn op zijn zachtst gezegd nogal turbulent. Hoewel de vliegtuigen van NOAA ontworpen zijn om dit werk te doen, is het gemak waarmee de wind de propellers van het toestel plooit toch niet helemaal geruststellend.