Heilig Hartinstituut in Heverlee tijdlang ontruimd om verdacht pakketje

Het Heilig Hartinstituut in Heverlee, bij Leuven, is vanochtend een tijd lang ontruimd geweest omdat er een verdacht pakket was toegekomen. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft het pakketje onschadelijk gemaakt. Achteraf bleek dat er geen springstoffen in het pakketje zaten. De leerlingen werden tijdens de operatie in veiligheid gebracht en konden rond 11 uur naar de klassen terugkeren.

"Vanmorgen werden wij gebeld door de directie van het Heilig Hartinstituut, dat ze een verdacht pakketje gevonden hadden", zegt Stephanie Gille van de Leuvense politie. "Het pakketje was gisteren al aangekomen, maar vanochtend hebben ze het pas geopend."

Bij de school vonden ze het verdacht dat er draadjes uit het pakketje staken. De politie heeft dan beslist om ontmijningsdienst Dovo ter plaatse te laten komen, die heeft het pakketje preventief onschadelijk gemaakt. Daarna liet de politie weten dat er geen springstoffen in het pakket werden gevonden. De brandweer en de dienst 100 waren ook preventief ter plaatse gekomen.

Uit veiligheidsoverwegingen werd vanochtend al snel beslist om een deel van de school te ontruimen. De leerlingen moesten twee uur wachten tot de kust weer veilig was in het schoolgebouw. Rond 11 uur konden de leerlingen weer naar de klaslokalen terugkeren. De evacuatie is zonder paniek verlopen.