Leerling loopt brandwonden op bij uit hand gelopen "grap"

In een middelbare school voor buitengewoon onderwijs in Aalst heeft een 19-jarige leerling tweedegraads brandwonden opgelopen nadat enkele van zijn medeleerlingen hem voor de "grap" in brand hadden gestoken. Dat gebeurde met bus deodorant en een aansteker.

Tijdens het omkleden van de tieners, waar de leerkracht om evidente redenen niet bij was, begon een spel tussen enkele leerlingen met een bus deodorant en een aansteker. Daarbij vatte de kledij van een van de jongens vuur en liep het slachtoffer tweedegraads brandwonden op.

Leerlingen en leraren dienden meteen de eerste zorgen toe, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar de dienst spoedgevallen van het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis (ASZ), dat juist naast de school gelegen is. De leerling kon later het ziekenhuis verlaten.