Obama brengt nu al zijn stem uit

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag al zijn stem uitgebracht in Chicago voor de presidentsverkiezingen. "Jullie leveren schitterend werk", zei Obama aan de medewerkers van het stembureau in zijn thuisbasis Chicago, waar hij deelneemt aan de fondsenwerving.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De vraag op wie hij gestemd had beantwoordde Obama, die vaak aanwezig is op campagnebijeenkomsten van Clinton, enkel met een glimlach. De mogelijkheid om vervroegd te stemmen bestaat al geruime tijd in de Verenigde Staten, maar is niet erg ingeburgerd. Volgens het United States Census Bureau brachten in 1996 slechts 10,5 procent van de kiezers op voorhand hun stem uit. In 2012 was dat een derde van de kiezers. De stemmen zullen pas op 8 november geteld worden, de officiële verkiezingsdag.