Ook avondspits ondervindt gevolgen van de staking

De staking tegen het regeringsbeleid heeft ook vanavond gevolgen bij het openbaar vervoer. Bij de bussen en trams van De Lijn zijn er overal in Vlaanderen problemen. Bij het spoor zijn er geen problemen.

"In de avondspits zal er grote hinder zijn bij De Lijn. In Antwerpen rijdt maar 1 op de 3 chauffeurs, in Gent is het iets beter geworden en kunnen we iets meer trams inzetten, maar in Vlaams-Brabant, Limburg en West-Vlaanderen hebben we deze namiddag minder chauffeurs dan vanmorgen", zegt Astrid Hulhoven van De Lijn.

Ook bij de MIVB in Brussel zijn er problemen in de avondspits. Daar is driekwart van de trams, bussen of metro's uitgereden. Alle lijnen worden wel bediend, maar de wachttijd loopt op.

Op Brussels Airport is 40 procent van de vluchten vertraagd, gemiddeld zo'n 15 minuten. 50 vluchten zijn geschrapt. Aankomende passagiers moeten soms lang wachten op hun bagage.

Bij het spoor zijn er weinig tot geen problemen.