"Toegegeven, ik ben met de jaren wat pafferiger geworden"

Wie voor het eerst naar "Chicago fire" kijkt, heeft meestal dezelfde reactie bij het zien van een van de hoofdrolspelers: "Is dat niet Steve uit "Sex and the city"?" Steve Brady was de ietwat sullig uitziende doch ronduit vertederende vriend/echtgenoot van de roodharige Miranda. Maar de "hubby" van Miranda is intussen vele jaren ouder en mag al 4 seizoenen lang opdraven als een van de oudere brandweermannen, Christopher Herrmann, in de Amerikaanse successerie "Chicago fire", de serie die dinsdag in de VS aan zijn 5e seizoen start. Herrmann wordt nog altijd gespeeld door de intussen 52-jarige David Eigenberg. Van wie lifestylewebsite Grazia zich afvroeg: "Wat is dat toch met mannen die mooi oud worden?"

Eigenberg: "Mensen blijven naar me toekomen en zeggen: “Weet je, je lijkt erg op die kerel van “Sex and the city”. Als ze mijn stem dan horen, dan weten ze het zeker." (Daily Herald, september 2012)

"Ze blijven me maar "Steve" naroepen. Of, "Jij, jij bent toch de echtgenoot van Miranda!" Dat ik Steve heb mogen spelen is absoluut een zegen geweest, en zeker geen vloek. Als acteurs nemen we allemaal een risico en springen we in deze wereld. Mijn groot geluk was dat ik in deze serie terechtkwam, een serie die perfect paste bij de tijdgeest." (B96-CBS Radio, november 2012)

"De meeste mannelijke acteurs hadden in die serie hooguit één draaidag, zo’n vreemde seksscène waarin ze moesten opdraven. Met een of andere seksuele obsessie of een ziekte gelinkt aan seks. Daarna mochten ze het weer aftrappen. Ik heb een achttal keren voor zo’n rol auditie gedaan en dan leert men je wel wat kennen. Na uiteindelijk geselecteerd te worden, zei men me dat ik wat langer mocht blijven."

"Ik hou nog altijd van "Sex and the city", omdat die serie humor bracht in seks-situaties." (Daily Herald)

"Als ik moet kiezen tussen Steve en Christopher, dan kies ik voor die laatste. Omdat ik meer op hem lijk. Als ex-soldaat hou ik wel van discipline en actie in het leven. Ik heb vroeger dus ook geleerd om bevelen op te volgen, zonder er vragen bij te stellen." (Abend Zeitung, oktober 2013)

"Ik ben het type acteur dat je inhuurt om een job te doen. Zeg me wat ik moet doen en ik doe het. Binnen de grenzen van mijn talenten. Ik ben zo iemand die daarom altijd van zichzelf versteld staat. Misschien heb ik wel echt lage verwachtingen van mezelf."(nieuwswebsite Akron Beacon Journal, juli 2016)

"Ik dacht bijvoorbeeld dat ik nooit zou trouwen. Op mijn 38e is het toch gebeurd. Ik dacht dat ik nooit kinderen zou hebben. Nu heb ik er 2. Ik heb altijd gedroomd van een eigen huis, maar dacht dat er alleen maar een huurappartement voor mij zou inzitten. Een appartement dat ik dan het mijne zou noemen. En kijk, het leven is me gunstig gezind geweest en nu heb ik een eigen huis. Tot mijn eigen verbazing."

"Toegegeven, ik ben wat pafferiger geworden met de jaren. Wat niet wegneemt dat ik altijd geprobeerd heb om fit te blijven. Maar ik ben nu eenmaal klein van gestalte. Vergeleken met de andere acteurs in "Chicago fire" ben ik te verwaarlozen." (Daily Herald)

"Brandweermannen worden als sexy omschreven omdat ze levens redden en sexy uniformen mogen dragen. Als ik mijn fanmail doorneem merk ik dat zowel hetero’s als homo’s dat vinden. Ik vind dat allemaal nogal flatterend, ook al interesseert me dat niet zo. Ik ben inmiddels al vele jaren getrouwd." (Abend Zeitung)

"Ik heb een geweldige carrière. Ik heb me nooit opgedrongen, met de bedoeling dat men me zou herkennen op straat. Of dat ik op de cover van tijdschriften zou staan. Ik wil alleen plezier beleven aan hetgeen ik doe. Ik hoop dat ik nog lang kan meewerken aan "Chicago fire". Ik wil zolang mogelijk met dit ritje doorgaan." (Daily Herald)

Entertainmentjournaliste Jennifer Weigel omschreef Eigenberg op nieuwswebsite Chicago Tribune als volgt: "Ik heb mijn deel van verwaande celebrity’s wel al gehad tijdens interviews. Wel, David Eigenberg is de vriendelijkste acteur die ik ooit ontmoet heb."

lees ook