Duitse politie houdt klopjacht op vermoedelijke terrorist

Speciale eenheden van de Duitse politie zijn op zoek naar een 22-jarige Syriër die mogelijk een aanslag wilde plegen. Ze zijn zijn woning binnengevallen in de stad Chemnitz, in de oostelijke deelstaat Saksen. Minstens twee mensen zijn opgepakt.

Het gaat om de 22-jarige Syriër Jaber Akbakr, over wie de politie vandaag een vraag tot opsporing heeft verspreid. De jongeman wordt ervan verdacht een bomaanslag te hebben voorbereid en zou ook banden met terreurgroep IS hebben.

De ordediensten hebben hem niet bij hem thuis aangetroffen en zetten hun zoekactie voort. In zijn appartement zijn wel zware explosieven aangetroffen. Vanmiddag is ook het spoorwegstation van Chemnitz ontruimd, maar dat zou te maken hebben gehad met een bommelding.

De politie meldt dat ze twee verdachten heeft opgepakt. Der Spiegel heeft het over drie mensen die zijn opgepakt: mensen die contact met de verdachte zouden hebben gehad. Een woordvoerder van de politie zegt dat ze de verdachte zo snel mogelijk willen vatten.

In Berlijn worden honderden extra politieagenten ingezet om vooral luchthavens en spoorwegstations te bewaken. Er is ook extra controle op auto's en bussen die naar de luchthavens van de Duitse hoofdstad rijden.