Jetair verdubbelt aantal reiskantoren, ondanks digitalisering

Touroperator Jetair verdubbelt zijn reisbureaus in ons land. Nu zijn er 68 reiskantoren, binnen 2 à 3 jaar zouden dat er zo'n 130 moeten zijn. Volgens Jetair, dat vanaf eind oktober de naam TUI draagt, hebben mensen naast het online-aanbod ook behoefte aan persoonlijk contact.
BELGA

"Wij geloven dat de Belg verwacht van zijn touroperator dat die hem helpt en de beste service biedt, online en offline", zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "Daarom gaan we naast onze investeringen online ook fors investeren offline." 

Terwijl bij de banken kantoren sluiten omdat de klanten meer en meer online verrichtingen doen, slaat Jetair dus een andere richting in.

Van 68 kantoren wil de touroperator in enkele jaren tijd gaan naar 130. Die zullen komen op plaatsen waar veel volk passeert, zoals shoppingcentra "We willen mogelijkheden bieden aan mensen om bij ons langs te komen in hun buurt als ze vragen hebben", luidt het.

Daarbij zal er meer aandacht besteed worden aan de "beleving. "Ook de inkleding verandert, de manier waarop we met de reizigers omgaan. Het wordt veel gemoedelijker en familialer. Wij geloven dat dat is wat de mensen verwachten van een reiskantoor."