Koen Clement komt aan het hoofd van Europalia

Het kunstenfestival Europalia heeft een nieuwe directeur generaal. Koen Clement volgt Kristine De Mulder op, die met pensioen gaat. Clement was eerder actief in de media- en uitgeverswereld.

Koen Clement (52) werkte lange tijd voor De Persgroep, waar hij o.a. algemeen directeur was van de krant De Morgen. In 2008 stapte hij over naar het Nederlands-Belgische uitgeversconcern WPG Uitgevers, waar hij tot begin dit jaar algemeen directeur was.

"We zien in Clement een waardige opvolger van Kristine De Mulder die de organisatie de afgelopen 15 jaar met groot talent en veel gedrevenheid heeft geleid", zegt de raad van bestuur van Europalia.

Kristine De Mulder stond sinds 2003 aan het hoofd van Europalia. Ze leidde zeven festivals, gewijd aan Italië, Rusland, Europa, China, Brazilië, India en Turkije. Koen Clement volgt De Mulder op op 1 januari. Het eerste festival onder zijn leiding zal gewijd zijn aan Indonesië.

Meest gelezen