Vrachtwagen met kraan vernielt gebouw in Brussel

Een vrachtwagen die een kraan transporteerde, heeft in de voormiddag de gevel van een gebouw geramd in de Brusselse Hoogstraat. Het gebouw is zwaar beschadigd. Ook twee andere voertuigen raakten beschadigd.

De vrachtwagen voerde een manoeuvre uit toen de bestuurder om een nog onduidelijke reden de controle over het voertuig verloor en de vrachtwagen achteruit begon te rijden. De bestuurder kon nog uit de stuurcabine springen maar de vrachtwagen reed twee wagens aan en ramde vervolgens met zijn achterkant de gevel van een gebouw.

Er vielen geen gewonden, maar het getroffen gebouw is zwaar beschadigd en moet gestut worden. Een snoepwinkel die op de benedenverdieping gevestigd was, is zo goed als volledig vernield en de appartementen op de bovengelegen verdiepingen hebben zware schade opgelopen.

De aanpalende woningen zijn ook ontruimd. Een architect van de stad Brussel moet nu onderzoeken of het gebouw nog kan gered worden.