Wesphael neemt advocaat voor procedures tegen media

Bernard Wesphael heeft een advocaat onder de arm genomen om een reeks procedures op te starten tegen enkele media. Bepaalde media hebben geen enkele vorm van deontologie gerespecteerd en hebben op het vermoeden van onschuld gespuwd, zo liet Wesphael zich eerder ontvallen in een interview met de krant L'Echo.

Ex-politicus Bernard Wesphael werd donderdag vrijgesproken van doodslag op zijn vrouw Véronique Pirotton.

In een "Terzake"-interview dat twee weken voor zijn vrijspraak werd opgenomen, haalde Wesphael de rol van de media (in de aanloop naar zijn proces nvdr.) aan. "Sommige media, niet allemaal, hebben misbruik gemaakt van iemand die al op de grond lag om kranten te verkopen en centen te verdienen. Die mensen zullen hopelijk op een dag verantwoording moeten afleggen in de rechtbank."

De eerste stap om dat te realiseren lijkt nu gezet. Zo heeft Marc Uyttendaele aan Belga bevestigd dat hij Wesphael zal verdedigen. Uyttendaele heeft het over een "mediatieke lynchpartij" die zijn cliënt moest ondergaan. Om welke media het gaat, verduidelijkte Uyttendaele niet. Het dossier moet nu nog worden ingeleid.