Cholera eist al 13 mensenlevens in Haïti na orkaan Matthew

In Haïti zijn de afgelopen dagen al dertien mensen gestorven aan cholera. Door de overstromingen na de doortocht van orkaan Matthew is er opnieuw heel wat water vervuild geraakt. Artsen vrezen voor een snelle verspreiding.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Sinds de aardbeving van 2010 heeft de ziekte cholera al een ware ravage aangericht in Haïti. In totaal werden al 10.000 doden en 800.000 besmettingen opgetekend. De ziekte verspreidt zich razendsnel door vervuild water en een slechte hygiëne. 

Met de doortocht van orkaan Matthew - en de bijhorende overstromingen - is er op Haïti opnieuw veel water vervuild geraakt. De ziekte flakkert opnieuw op en eiste ondertussen al dertien mensenlevens, zo melden de lokale autoriteiten. Zes onder hen stierven in een ziekenhuis in Randel, een stad in het zuiden. De zeven anderen komen uit de kustplaats Anse-d'Ainault. Zeker 62 anderen zouden zijn besmet. Artsen vrezen dat het aantal slachtoffers nog kan oplopen.