Crimineel die door Nederland werd opgespoord, in ons land opgepakt

Een man die op de Nederlandse nationale opsporingslijst stond, is in ons land opgepakt. Dat meldt de NOS. De man wordt verdacht van een gewelddadige overval in de Nederlandse gemeente Landgraaf. Hij werd gisteravond in de Limburgse gemeente Maasmechelen opgepakt. Een medeverdachte die op dezelfde lijst stond, wordt nog opgespoord.

Volgens 1Limburg ging aan de arrestatie een achtervolging vooraf. Daarbij zou de politie een schot hebben gelost. Niemand raakte gewond.

In totaal werden twee personen opgepakt, zo schrijft NOS. Wie de tweede persoon is, is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er dus nog een medeverdachte is die niet gevonden werd.

De opgepakte man en zijn kompaan die nog wordt opgespoord, worden verdacht van tientallen misdrijven, waaronder een overval waarbij ze zich voordeden als politieagenten. Een burger werd drie keer van dichtbij beschoten, hij raakte daarbij zwaargewond.