Familie Véronique Pirotton overweegt burgerlijke zaak tegen Wesphael

De familie van Véronique Pirotton overweegt een burgerlijke vordering om een schadevergoeding te bekomen van Bernard Wesphael. Dat heeft Philippe Moureau, de advocaat van de nabestaanden, gezegd op de Franstalige zender RTL-TVi.

Het is de eerste keer dat de advocaat van de burgerlijke partijen zich uitspreekt na de vrijspraak van Bernard Wesphael. Hij laat weten dat de zaak nog niet afgelopen is voor de familie van Véronique Pirotton, de echtgenote van Wesphael die op 31 oktober 2013 dood teruggevonden werd in een hotelkamer in Oostende. Wesphael werd verdacht van doodslag op zijn vrouw, maar uiteindelijk vrijgesproken enkele dagen geleden.

De nabestaanden overwegen nu om een burgerlijke zaak aan te spannen. Daardoor zou Wesphael gedwongen kunnen worden om een schadevergoeding te betalen. "Mijn cliënten overwegen om een burgerlijke procedure tegen de heer Wesphael op te starten, omdat Victor (de zoon van Pirotton, red.) en zijn familie schade hebben geleden. Als die schade civielrechtelijk kan worden toegeschreven aan Wesphael, is hij aansprakelijk", aldus advocaat Philippe Moureau. Of er effectief een burgerlijke zaak komt, is nog niet formeel beslist.

Moureau deed de uitspraak in het programma "C'est pas tous les jours dimanche", waar ook John Thiel, een goede vriend van Wesphael, te gast was. Die reageerde erg boos. "Beseft u wel welke marteling deze man doorgemaakt heeft?", wierp hij hem voor de voeten.