Johan Heldenbergh leidt filmprofessionals rond in Gent

In de aanloop naar het Filmfestival van Gent heeft acteur Johan Heldenbergh zondag enkele filmprofessionals uit het buitenland rondgeleid in zijn stad. Hij wandelde met zijn groep langs de bekendste bezienswaardigheden, van het Gravensteen tot de Vrijdagmarkt.

De filmfestivalcuratoren, distributeurs en sales agents zijn naar Gent gereisd voor de eerste editie van Flanders NeXT, een nieuw initiatief om Vlaamse audiovisuele creaties duidelijker in de verf te zetten. Het is opgezet door Flanders Image, het internationale promotieagentschap van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De filmprofessionals zijn afgevaardigden van o.a. de filmfestivals van Toronto, San Sebastian, Berlijn, Edinburgh, Tribeca en de Semaine de la Critique in Cannes. De rondleiding door Gent was de eerste afspraak op hun agenda.

De komende dagen krijgen ze een aantal nieuwe en recente films te zien, net als beelden van films waaraan nog wordt gewerkt. Flanders NeXT eindigt op het moment dat het Film Fest Gent de rode loper uitrolt. De gasten zijn dan ook uitgenodigd om de openingsfilm te bekijken.