Klopjacht op Syrische terreurverdachte duurt voort in Duitsland

In Duitsland wordt nog steeds met man en macht gezocht naar een 22-jarige Syriër die mogelijk een aanslag wilde plegen. Bij een huiszoeking in zijn woning gisteren werden explosieven gevonden. Vandaag is in het kader van die zoektocht alvast een andere man opgepakt.

De 22-jarige Syriër die nog gezocht wordt, is een vluchteling die al "meerdere maanden" in Duitsland verblijft.

Gisteren viel de politie binnen in zijn woning in de stad Chemnitz, in de oostelijke deelstaat Saksen. Daarbij werden explosieven gevonden. De man werd echter niet aangetroffen. Hij zou het pand hebben verlaten terwijl de politie de inval aan het voorbereiden was. Volgens Der Spiegel zou de politie met een "waarschuwingsschot" geprobeerd hebben om de man te doen stoppen maar tevergeefs. Drie anderen werden wel opgepakt, twee daarvan zouden intussen zijn vrijgelaten.

Nieuwe verdachte opgepakt

Een vierde man werd vandaag opgepakt, bij een nieuwe politieactie in een appartement in Chemnitz. Hij zou bevriend zijn met de voortvluchtige 22-jarige Syriër en verdacht worden van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag.