Problemen met Samsung-smartphone nog niet van de baan

De problemen met de Samsung Galaxy Note 7 blijven aanhouden. Zo heeft het toestel van een man uit de Amerikaanse staat Kentucky vuur gevat. Volgens de man werd zijn smartphone al vervangen in het kader van een wereldwijde terugroepactie.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen na gevallen van oververhitting van de batterij.

Een man uit de Amerikaanse staat Kentucky had afgelopen week echter "de schrik van zijn leven" toen hij wakker werd in een slaapkamer vol rook. "Mijn telefoon werd al vervangen, dus je zou denken dat het nu veilig zou zijn", aldus de man aan lokale media. Volgens de man was zijn toestel niet aan het opladen toen het vuur vatte.

Ook woensdag was er al een incident met een -volgens de eigenaar- nieuw model van de Samsung Galaxy Note 7. Toen moest een vliegtuig van Southwest Airlines net voor het opstijgen geëvacueerd worden, omdat er rook kwam uit de smartphone. Samsung onderzoekt het incident en zal daarna verder communiceren.