Toestand van Thaise koning is "onstabiel"

De toestand van de 88-jarige Thaise koning Bhumibol Adulyadej is onstabiel na een behandeling van hemodialyse, een nierfunctievervangende therapie. Dat heeft het paleis meegedeeld.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De langst regerende vorst ter wereld werd het afgelopen jaar al voor verschillende kwalen behandeld in het Siriraj-ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij werd voor het laatst in het openbaar gezien op 11 januari, toen hij zijn paleis in de Thaise hoofdstad bezocht.

Bhumibol heeft als koning enkel een ceremoniële en geen politieke functie. Hij wordt  echter op handen gedragen door een groot deel van de Thaise bevolking. Hij wordt dan ook beschouwd als de enige figuur die het land kan bijeenhouden.