Aandeel Twitter keldert voort nu overname van de baan lijkt

Het aandeel van sociaalnetwerksite Twitter is ook vandaag flink gekelderd. Na verschillende mediaberichten dat er niet langer gegadigden zijn om het bedrijf over te nemen, was het aandeel vrijdag al flink gezakt.

Bij de start van de handel in New York noteerde het aandeel vandaag zowat 13 procent lager op 17,3 dollar. Daarmee is de beurskoers gedaald onder het niveau van toen de geruchten over de overname begonnen. Afgelopen weekend meldde het financiële nieuwsagentschap Bloomberg dat de overnamestrijd rond Twitter doodgebloed is bij gebrek aan concrete interesse. Volgens bronnen heeft ook Salesforce zijn mogelijke plannen opgeborgen. Vrijdag raakte al bekend dat Google en Walt Disney afhaakten.

Twitter worstelt met de concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat en heeft moeite om geld te verdienen met advertenties. Zo is het bedrijf chronisch verlieslatend. Daarom zwollen de geruchten over een overname aan. Die roddels deden het aandeel op twee weken tijd stijgen van zowat 18 naar 25 dollar.