Hans Herbots regisseert twee afleveringen van Britse reeks

Hans Herbots start vandaag in Nice met de opnames voor "Riviera", een Britse reeks met Julia Stiles waarvan hij twee afleveringen zal regisseren. "Riviera" wordt in opdracht van het Britse netwerk Sky Atlantic gemaakt en zal in 2017 uitgezonden worden. Voor Herbots is het de eerste keer dat hij op een Britse filmset zal werken.
Jonas Roosens

De 10-delige reeks speelt zich af in het zuiden van Frankrijk en vertelt het verhaal van Georgina (Julia Stiles), de vrouw van miljardair Constantine Clios. Wanneer hij een jaar na hun huwelijk sterft tijdens een explosie op een jacht, komt Georgina erachter dat de onschuldige, smaakvolle levenswandel van haar overleden man in werkelijkheid doordrongen is van leugens, oplichterij en zelfs moord.

Naast Julia Stiles spelen ook Iwan Rheon ("Game of thrones"), Adrian Lester ("The day after tomorrow"), Dimitri Leonidas ("The monuments of men"), Monic  Bellucci ("Spectre") en Lena Olin ("Chocolat") mee.

De reeks werd gecreëerd door Neil Jordan ("The crying game" en "The Borgias") die samen met John Banville het scenario schreef. Het idee kwam van voormalig U2-manager Paul McGuinness.