Holebifilmfestival doet elf Vlaams-Brabantse steden en gemeenten aan

Tijdens de 16e editie van het Holebifilmfestival worden in elf steden en gemeenten in Vlaams-Brabant films, toneelopvoeringen en documentaires met een holebi- of transgenderthema vertoond. Het festival loopt van 10 tot en met 29 november.

Op de openingsavond in het Provinciehuis in Leuven staat de kortfilmwedstrijd "Holebikort" op het programma. Uit 158 inzendingen uit 37 landen maakte de jury vooraf een selectie. Op 10 november kiest het publiek uit de genomineerde kortfilms de winnaar. Het publiek kent dan ook de "Jong Talent prijs" en de "OUTtv publieksprijs" toe.

Tijdens het festival worden verschillende Belgische premières zoals "Fear of Water" en "AWOL" getoond. Ook opvallend in het aanbod is "Strike a Pose", een documentaire over de controversiële "Blond Ambition Tour" van Madonna. Op 16 november vertonen enkele jonge Belgische filmmakers in het Leuvense Provinciehuis hun films "Alleen" en "Et dimanche, le déluge".

Het Holebifilmfestival wil bijdragen tot het "uit de kast helpen" van mensen en tot de aanvaarding en integratie van holebi's en transgenders in de samenleving. In ons land is het festival het grootste in zijn genre.

De deelnemende gemeenten en het programma zijn terug te vinden op www.holebifilmfestival.be.