Moedergroep Optima gaat in vereffening

Optima Group, het overkoepelende bedrijf van de Gentse financiële groep, gaat in vereffening. Dat is een verdere stap in de ontmanteling van de groep. Enkel de vastgoedpoot Optima Global Estate (OGE) is nu nog actief.

Op 15 juni was de Optima Bank, één van de twee belangrijkste poten van de groep, al failliet verklaard. Daardoor was het belang van het moederbedrijf Optima Group in de bank teruggebracht tot één euro. Optima Group was voor 98% eigenaar van Optima Bank.

Die forse waardevermindering heeft de groep nu de das omgedaan. Nu is bekendgemaakt dat Optima Group dus in vereffening gaat en dus niet meer actief zal zijn.

Het enig overblijvende onderdeel van de Gentse groep is nu de vastgoedpoot Optima Global Estate (OGE). Tot 15 november geniet dat onderdeel van een gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers in afwachting van een reorganisatieplan.