Tot 2 uur aanschuiven naar Brussel door ongeluk op Binnenring

Door een ongeluk op de Grote Binnenring rond Brussel in Zellik is de ochtendspits vanuit Gent naar Brussel erg moeizaam verlopen. Op een bepaald ogenblik was het tot 2 uur aanschuiven op de E40 vanuit Gent, vanaf Aalst, en ruim een uur op de Binnenring.

Rond 6.30 uur botsten 5 auto's op de linkerrijstrook elkaar op de Binnenring ter hoogte van Zellik. Er vielen geen gewonden, maar het takelen nam heel wat tijd in beslag. Gevolg een snel aangroeiende file. 

Pas iets voor 8 uur werd de weg vrijgemaakt, intussen waren de wachttijden opgelopen tot 2 uur op de E40 vanuit Gent, en ook op de Binnenring vanaf Anderlecht moest je meer dan een uur geduld oefenen. Ook de secundaire wegen in het Pajottenland waren verzadigd en boden dus niet langer soelaas.

Het duurde nog een hele tijd voor de file was opgelost: rond 8.45 uur was het op de E40 én op de Binnenring nog zowat een uur aanschuiven. Intussen zijn de files opgelost en verloopt het verkeer er opnieuw normaal.