Tranen en traangas bij herdenking aanslag Ankara

In Turkije is de politie hardhandig opgetreden tegen de deelnemers aan een herdenking van een dodelijke aanslag precies een jaar geleden. Toen bliezen twee zelfmoordenaars zich op voor het centrale station van de hoofdstad Ankara. Er vielen meer dan honderd doden.
AFP or licensors

De politie zette nu traangas en het waterkanon in, om de manifestanten tegen te houden. Ze verhinderden zo dat er een massa mensen naar het station kwamen. Alleen enkele naasten van de slachtoffers kregen toegang tot de plaats. Bijna 70 manifestanten zijn opgepakt. 

De gouverneur van Ankara had de noodtoestand die momenteel in Turkije van kracht is, ingeroepen om de demonstratie te verbieden. De Turkse regering houdt Islamitische Staat verantwoordelijk voor de aanslag van vorig jaar, maar de terreurbeweging heeft die aanslag nooit opgeëist.