Vluchteling omgekomen na aanrijding op autoweg in Calais

Op de A16 ter hoogte van Calais, in Noord-Frankrijk, zijn twee vluchtelingen aangereden door een personenwagen. Een van de twee is aan zijn verwondingen bezweken. De bestuurder van de wagen probeerde obstakels te vermijden die door een groep vluchtelingen waren opgezet.

Het ongeval gebeurde gisteravond omstreeks 20.30 uur. Een vijftigtal vluchtelingen probeerden de autoweg te blokkeren aan de hand van obstakels, om zo het verkeer richting de haven te vertragen. Zo hoopten ze op een van de wagens richting Groot-Brittannië te klimmen. 

Een bestuurder van een personenwagen, een man met Britse nationaliteit, probeerde de obstakels te vermijden, maar reed daarbij twee vluchtelingen uit Eritrea aan. Een van de twee, een jongeman, overleed later aan zijn verwondingen. Het andere slachtoffer, een jonge vrouw, ligt nog in het ziekenhuis.

De bestuurder van de wagen is het ongeval zelf gaan aangeven bij de politie.