Vrouw omgekomen in brand toen ze probeerde haar man te redden

Bij een felle woningbrand in Langemark-Poelkapelle, in West-Vlaanderen, is vanochtend een bejaard echtpaar om het leven gekomen. De bejaarde bewoonster kon op eigen krachten buiten geraken. Maar toen ze terug naar binnen liep om haar man te helpen, bleef ze zelf in de brand.

Het vuur werd iets na 7.30 uur opgemerkt en verspreidde zich snel over de vrijstaande woning de Poelkapellestraat. In het huis woonde een bejaard echtpaar. De vrouw kon zichzelf aanvankelijk in veiligheid brengen, maar eenmaal buiten, bedacht zij zich en keerde terug naar het huis om haar 85-jarige echtgenoot uit de brand te redden. Die zat namelijk in een rolstoel en kon het huis niet op eigen krachten verlaten. De heldhaftige vrouw kwam echter niet meer naar buiten.

Toen de brandweer van Langemark-Poelkapelle ter plaatse kwam, stond het huis al in lichterlaaie. Drie brandweerkorpsen kwamen ter versterking, maar konden niet vermijden dat de woning volledig uitbrandde. Ze moesten achteraf ook vaststellen dat de bewoonster van het huis overleden was.

Voor de hulpdiensten ter plaatse waren, probeerden een aantal buurtbewoners nog te helpen. “Toen we langs de achterzijde probeerden het huis binnen te geraken, hoorden we al de sirenes van de hulpdiensten. De mug was hier al snel en de brandweer was hier ook vlug, maar het was niet mogelijk om het huis nog binnen te komen.”

De brand kent een accidentele oorzaak. Er is dus geen sprake van kwaad opzet.