"Blijkbaar wilde de reiger baas spelen over het meer"

Wie is de baas? Die vraag stelde zich onlangs toen een reuzenreiger een Afrikaanse zeearend aantrof nabij een meer in het Zimanga Game Reserve, Zuid-Afrika. Het kwam dan ook tot een clash tussen beide dieren. Een clash die door Max Waugh op foto’s werd vastgelegd.

Fotograaf Waugh op diverse Britse nieuwsmedia: "De arend was al enige tijd aan het rondvliegen boven het meer, alsof hij op verkenning was. Toen plots de reuzenreiger (die tot anderhalve meter hoog kan worden, nvdr) opdook, duidelijk op zoek naar voedsel. Hij zakte af naar het water en begon er heen en weer in te lopen. Van tijd tot tijd stak hij zijn bek naar het water, voor vis of voor insecten."

"Dan kwam hij op de plaats waar de arend neergestreken was. Vol vertrouwen stapte hij erop af. Blijkbaar wilde hij de baas zijn van dat meertje, want hij viel de arend aan, die met brede vleugels wanhopig probeerde weg te vliegen."

"Maar de reiger liet hem niet zomaar gaan, wat leidde tot een nieuwe schermutseling. Waaruit de reiger als winnaar kwam, terwijl de arend het hazenpad moest kiezen. Je zag zijn veren in het rond vliegen."

lees ook