"Heel eerlijk: ik heb dit een beetje uit mijn mouw geschud"

Zeven op tien. Die score geeft de Nederlandse tv-maker Sander van de Pavert zichzelf voor zijn parodiefilmpje waarin hij Donald Trump en Hillary Clinton samen "Time my life" laat zingen. Nochtans scoort hij met de clip de grootste internethit uit zijn carrière.

Al meer dan tien jaar maakt Van de Pavert ze: korte, humoristische filmpjes waarin hij met een uitgekiende montage en klank de actualiteit in een absurd daglicht stelt. Onder de noemer Lucky Tv waren ze eerst te zien in "Vara laat". Sinds 2005 zijn ze een vaste waarde in het populaire programma "De wereld draait door".

Gisteren inspireerde de 40-jarige tv-maker uit Den Haag zich op het tweede debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton voor een nieuw filmpje. Concreet monteerde hij beelden uit het debat op het nummer "Time of my life" van Bill Medley en Jennifer Warnes. Het resultaat is een hilarische parodie die wereldwijd potten breekt, ook in de VS. Talrijke Amerikaanse media hebben het filmpje opgepikt en beroemdheden als Paris Hilton delen het ijverig op sociaalnetwerksites.

"Paar zinnetjes hadden wat meer lip sync gekund"

"Oh cool", reageert Van de Pavert op het internetsucces bij AD. "Heel eerlijk: ik heb dit een beetje uit mijn mouw geschud. Toen ik vernam dat het filmpje het goed doet in de VS, dacht ik meteen: "Kut!". Had ik maar meer de tijd gehad, dan was het echt veel beter geweest. Een paar van die zinnetjes hadden wel wat meer lip sync gekund. Maar ik heb voor zo'n filmpje maximaal zes tot zeven uur de tijd." Om die reden geeft hij zichzelf voor dit filmpje "slechts" een zeven op tien.

Van de Pavert wist vrijwel meteen dat hij Trump en Clinton samen wou doen zingen, zegt hij. "Ik denk dat het te maken had met de manier waarop de twee op het podium paraderen. Ik zag een bepaalde beweging die je ook bij zangduo's ziet. Een microfoon die ze langzaam naar de mond brengen, of tussendoor even naar de grond kijken."

Het nummer "Time of my life" zelf had hij ook snel gevonden. "Ik ging voor het eerste liedje dat in me opkwam. Het is geschikt omdat ze eerst elk apart zingen en al vrij snel samen. Zo'n filmpje moet natuurlijk kort zijn."

Willem-Alexander en Máxima

In het verleden heeft Van de Pavert bij ons al met andere filmpje gescoord. Zo flanste hij in het voorjaar van 2013 onderstaande clip van het Nederlandse koningspaar Willem-Alexander en Máxima ineen naar aanleiding van de troonswisseling:

Ook Studio Brussel had gisteren in de mot dat de blikken die Trump en Clinton tijdens het debat wisselden bij momenten recht uit een liefdesliedje leken weggelopen:

Interview met Van de Pavert uit 2014: