Agenten laten hun politiewagen stelen

Afgelopen weekend vond er nabij de Traneberg-brug in Stockholm, Zweden, een grote politieactie plaats, met het oog op snelheids- en alcoholcontroles. Maar die liep voor een paar politieagenten af met schaamrood op de wangen, toen bleek dat iemand er met hun interventiewagen vandoor gegaan was.

Politiemedewerker Carin Wetterlöf deed op nieuwswebsite Aftonbladet het verhaal: "Het was een aanzienlijke politiecontrole, waardoor dus veel politiewagens aanwezig waren. Eentje daarvan stond geparkeerd, startklaar, mocht er een dringende interventie nodig zijn. Iemand moet er voorbijgelopen zijn en gedacht hebben: "Die staat hier onbeschermd, waarom zou ik hem niet meenemen?""

"Het heeft dan toch even geduurd vooraleer de auto teruggevonden werd. Aan de hand van het gps-systeem in de politiewagen kon de wagen een uur later aan de andere kant van de stad gelokaliseerd worden."

"Er is helemaal geen wilde achtervolging aan te pas gekomen. De wagen stond daar stil en degene die hem meegenomen had, zat er nog in en was in slaap gevallen."

"Eigenlijk was het wel grappig en hebben we er achteraf goed mee kunnen lachen."

Uiteindelijk bleek het om een twintiger te gaan die te diep in het glas gekeken had. Hij mag zich aan een forse boete verwachten.

lees ook