Boekenbeurs zet "tijd" centraal tijdens jubileumeditie

De 80e editie van de Boekenbeurs besteedt van 31 oktober tot en met 11 november de aandacht aan het begrip "tijd". Organisator Boek.be plant eigenzinnige themadagen rond onder meer "activi-tijd" (ontspanning), "actuali-tijd" (met livestream van de Amerikaanse presidentsverkiezingen) en "intimi-tijd" (verleiding). Boek.be gaat ook op zoek naar het beste boek van de voorbije 80 jaar.
Archieffoto

De Boekenbeurs vindt naar jaarlijkse editie plaats in de beurshallen van Antwerp Expo. Nieuw dit jaar is dat de parking tussen de hallen wordt opengesteld voor het publiek als binnentuin, met een spiegeltent en foodtrucks.

Verder brengt de Boekenbeurs opnieuw 100 standhouders samen die 60.000 titels presenteren. Er staan 250 optredens op het programma, 30 theater- of muziekacts en 25 workshops. De organisatie mikt op 154.000 bezoekers.

De blikvangers onder de signerende en/of optredende auteurs zijn onder meer Jeroen Meus, Santa Montefiore, Geert Mak, Herman Brusselmans, Tom Lanoye en Etienne Vermeersch. Andere publiekstrekkers moeten de drie nocturnes worden,die zich dit jaar telkens richten op een specifiek publiek, naast de uitreiking van onder meer de Hercule Poirotprijs, de Aspe Award en de Boekenleeuw en -pauw.

Tickets voor de Boekenbeurs zijn nu al online te koop. Wie dit jaar 80 wordt, mag tijdens deze jubileumeditie gratis naar binnen. Boekenbeursgangers krijgen met hun ticket uitzonderlijk ook gratis toegang in het pas vernieuwde Museum Plantin-Moretus in Antwerpen.