Britse Oscarwinnaar schrijft graphic novel over "Dulle Griet"

Jim Broadbent heeft een graphic novel klaar, geïnspireerd op "Dulle Griet", het schilderij van Pieter Bruegel de Oude. De Britse acteur en Oscarwinnaar werkte hiervoor samen met illustrator DIX.

Het is een van de bekendste schilderijen van Pieter Bruegel de Oude: "Dulle Griet", een werk dat hij in 1561 maakte met centraal de figuur van een strijdvaardige, gepantserde vrouw.

Precies op dit schilderij heeft Broadbent zich geïnspireerd voor "Dull Margaret", een graphic novel die hij samen met DIX maakte en die hij binnenkort op de Frankfurter Buchmesse voorstelt.

"Ik hou van het beeld van de sterke, intense vrouw die vastberaden door het landschap schrijdt", vertelt hij aan The Guardian. "Ik wilde eerst een film maken, maar het was onmogelijk iemand te vinden die het nodige geld op tafel wilde leggen." Daarop besloot hij een graphic novel te schrijven. Wanneer die precies verschijnt, is niet duidelijk.

Broadbend is bekend van rollen in de "Bridget Jones"-films, maar ook in "The chronicles of Narnia", "Vera Drake", "Moulin Rouge", "Cloud atlas" en verschillende "Harry Potter"-films. In 2002 won hij de Oscar voor beste acteur in een bijrol voor zijn vertolking in "Iris".