Cultfilm "Eternal sunshine of the spotless mind" wordt serie

De film "Eternal sunshine of the spotless mind" krijgt binnenkort een televisieremake. Dat meldt The Hollywood Reporter. Producer van de film, Steve Golin, gaat met het verhaal aan de slag. Of voormalig hoofdrolspelers Kate Winslet en Jim Carrey bij het project betrokken worden, is niet bekend.
Supplied by Capital Pictures
Een iconisch beeld uit de cultfilm uit 2004

Producer Steve Golin heeft zich met zijn productiehuis Anonymous Content achter het televisieproject geschaard. Samen met Universal Cable Productions wil hij het succesverhaal van het witte doek vertalen naar een televisiescript. "Eternal sunshine of the spotless mind" kwam in 2004 in de zalen won destijds een Oscar voor zijn scenario.

Volgens The Hollywood Reporter zit het project nog "in zijn prille ontwikkelingsfase". Waar en wanneer de reeks te zien zou zijn, is nog onduidelijk. Of hoofdrolspelers Jim Carrey en Kate Winslet hun iconische vertolking van op het witte doek vertalen naar het kleine scherm, is niet geweten.

Winslet, die in de film opduikt met de gekste haarkleuren, sleepte voor haar vertolking zelfs een Oscarnominatie in de categorie "beste vrouwelijke bijrol" in de wacht. Voor Carrey bood de film dan weer een kans om zich na een reeks comedyrollen in een ander genre te tonen.

Scenaristen Michel Gondry en Charlie Kaufman worden niet bij het televisieproject betrokken. Zev Borow gaat met het verhaal aan de slag.

Het verhaal

"Eternal sunshine of the spotless mind" is een Amerikaans sciencefictionverhaal over tegenpolen Joel en Clementine, wiens karakters - ondanks hun onstuimige verliefdheid - niet echt blijken te matchen. Wanneer Joel de zoveelste ruzie wil gaan bijleggen, blijkt dat Clementine hem niet meer herkent. Ze heeft na hun breuk een behandeling ondergaan, waarbij ze al haar herinneringen aan haar grote liefde heeft laten verwijderen. Joel wil hetzelfde, maar krijgt al snel spijt. Want de kracht van de liefde blijkt niet zomaar uitwisbaar.