De Kampioenen trekken naar Afrika

De derde "Kampioenen"-film speelt zich gedeeltelijk af in Centraal-Afrika. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws en bevestigt regisseur Jan Verheyen aan deredactie.be. Om logistieke redenen vinden de eigenlijke opnames in Zuid-Afrika plaats.

Een titel heeft de nieuwe "Kampioenen"-film nog niet, maar zeker is wel dat de avonturen van Boma en co zich in de derde film in de franchise gedeeltelijk in Afrika zullen afspelen. "Het scenario is stilaan klaar", vertelt regisseur Verheyen aan deredactie.be. "Het verhaal telt verschillende plotlijnen. Sommige spelen zich in Vlaanderen af, maar één lijn loopt in Afrika."

In die verhaallijn volgt de kijker enkele Kampioenen naar een onbestemd land in Centraal-Afrika op zoek naar de Lukaku's en de Benteke's van de toekomst om hun ploeg te versterken. "Die scènes ook effectief in een Centraal-Afrikaans land draaien, is om logistieke redenen niet mogelijk. Daarom trekken we naar Zuid-Afrika, meer bepaald naar de provincie Kwazoeloe-Natal. Die komt qua natuur en landschappen het beste overeen met Centraal-Afrika. Bovendien kent Zuid-Afrika een bloeiende filmindustrie met veel internationale producties."

Hoeveel Kampioenen de trip naar Zuid-Afrika maken, staat nog niet vast. In elk geval zullen het er meer zijn dan in de vorige film toen verschillende scènes in Thailand plaatsvonden. "Een grote meerderheid van de Kampioenen komt mee. We gaan ook vrij lang draaien in Zuid-Afrika, wellicht drie weken."

De opnames in Zuid-Afrika vinden plaats in mei, die in Vlaanderen komende zomer. De film zelf komt eind 2017 in de zalen.