Depeche Mode komt nieuw album voorstellen in Sportpaleis

Fans van Depeche Mode kunnen zich volgend jaar verheugen op een nieuw album én een Europese tournee. Met de "Global Spirit Tour" houdt de Britse band op 9 mei halt in het Sportpaleis in Antwerpen.

Het nieuwe album van Depeche Mode zal "Spirit" heten, zo maakte de Britse groep vandaag bekend. De 14e plaat van de band komt in het voorjaar van 2017 uit, vier jaar na voorganger "Delta machine". Op 5 mei start dan hun Europese tournee langs 21 landen dan in Stockholm. Na de zomer trekt Depeche Mode ook nog naar Noord- en Zuid-Amerika.

Naar eigen zeggen is het Britse trio bijzonder "excited" over de plaat en het vooruitzicht van een nieuwe tournee. "Ik ben nog goed in vorm", aldus zanger Dave Gahan op de persconferentie in Milaan.Hij pareert daarmee de kritiek dat hij niet meer zo vinnig op het podium zou staan als in de jaren 80 en 90.

Voor het visuele luik van hun nieuwe tournee gaat Depeche Mode opnieuw samenwerken met de Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Hij gaat ook de nieuwe videoclip van de groep regisseren. Corbijn en Depeche Mode werken al jaren samen voor podiumdecors, clips en foto's.

Depeche Mode werd opgericht in 1980. De afgelopen 36 jaar verkochten de Britten ruim 100 miljoen exemplaren van - tot dusver -  13 platen.

De ticketverkoop voor het concert in het Sportpaleis volgend jaar start vrijdag 14 oktober om 10 uur.