Frederik Willem Daem wint Debuutprijs 2016

De Debuutprijs gaat dit jaar naar Frederik Willem Daem voor zijn roman "Zelfs de vogels vallen". Dat meldt boek.be. Hij krijgt de bekroning bij de officiële opening van de Boekenbeurs op 30 oktober.
Hasselblad H5D

De Debuutprijs is een onderscheiding die boek.be elk jaar bij de start van de Boekenbeurs uitreikt aan het beste van oorsprong Nederlandstalige debuut voor volwassenen van een Vlaamse auteur.

Dit jaar gaat de prijs naar Frederik Willem Daem voor "Zelfs de vogels vallen", zijn debuutroman die bij De Bezige Bij is verschenen. De jury bestond deze keer uit Geert Bouckaert, Gert Brouns, Johanna Spaey, Fien Sabbe en Ronald Soetaert.

Frederik Willem Daem is geboren in 1988 en publiceerde eerder verhalen in onder meer Das Magazin, Revisor, De Gids en Oogst. Voor de monografie van beeldend kunstenaar Rinus Van De Velde is zijn werk in het Duits, het Engels en het Frans vertaald.

Aan de Debuutprijs is een bedrag van 6.200 euro verbonden. De jonge auteur krijgt de prijs overhandigd op de officiële opening van de Boekenbeurs op 30 oktober.