Fusie tussen AB InBev en SABMiller is helemaal rond

De fusie tussen AB InBev en SABMiller is helemaal rond. Daardoor is AB InBev nu de grootste bierbrouwer ter wereld. Vanmorgen is het oude aandeel geschrapt op Euronext Brussel en is de handel in nieuwe aandelen gestart.

Volgens de CEO van AB InBev Carlos Brito kan er dankzij de samenwerking meer bereikt worden dan door de twee bedrijven afzonderlijk. De focus zal blijven liggen op het realiseren van een sterkere omzetgroei en een hogere aandeelhouderswaarde. De naam van de nieuwe fusiebrouwer blijft AB InBev.

Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev voor het eerst voet aan de grond in Afrika. Topman Carlos Brito beschouwt dat als een belangrijke groeimarkt, die ook nog eens groter is dan Europa.

Als gevolg van de fusie is het oude aandeel van AB InBev geschrapt. Vanmorgen is meteen de handel gestart in 1.693.242.156 nieuwe gewone aandelen op Euronext Brussel, zo maakt het fusiebedrijf bekend in een persbericht. De handel startte om 9 uur, maar voorlopig is er nog geen beweging in de koers.

De grootste brouwer ter wereld krijgt ook beursnoteringen in Johannesburg en in Mexico.