Geen explosieven gevonden in school in Sint-Jans-Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek werd de lagere school Nummer 9 in de Guldenbodenstraat vanmorgen ontruimd na een bommelding. Dat meldt de lokale politie van Brussel West. Zowel de crèche als de kleuter- en lagere afdeling van de school werden ontruimd en de leerlingen, zo'n 300, werden overgebracht naar het park Marie-José in de omgeving.

"Rond tien uur vanmorgen kregen we een melding van de directrice van de school. Zij had een telefonische oproep gekregen dat er explosieven in en rond de school lagen", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Omdat we geen enkel risico wilden nemen, hebben we de school laten ontruimen en de straat laten afsluiten voor het verkeer". Daardoor werd buslijn 87 van de MIVB omgeleid, zo meldt de Brusselse openbare vervoersmaatschappij. De federale politie heeft de school en de omgeving doorzocht met twee explosievenhonden.

De zoekactie leverde geen resultaat op. Intussen werd de perimeter opgeheven en zijn bijna alle leerlingen terug op school.