Leerkracht schrijft "FOCUS" op voorhoofd van leerling

Midden september werd het Daniel Board, die les geeft aan de Landstown Middle School in Virginia, duidelijk even te veel toen een van zijn leerlingen de klas bleef storen door aanhoudend vragen te stellen. De 46-jarige wiskundeleerkracht raakte daardoor zo geïrriteerd dat hij besloot om het woord "FOCUS" over het voorhoofd van de leerling te schrijven. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan.

De leerling mocht, nadat Board het woord neergeschreven had, het niet van zijn voorhoofd verwijderen en moest er de ganse schooldag mee verder rondlopen. Hierdoor werd hij een makkelijk voorwerp van spot voor zijn medeleerlingen. Directeur van de overkoepelende scholengemeenschap, Aaron Spence, liet The Washington Post weten dat "dit voorval een pijnlijk geheugensteuntje was dat iemand pijn doen niet altijd iets fysieks moet zijn".

"Dit was absoluut vernederend voor de leerling en toonde een gebrek aan inschattingsvermogen en medeleven aan bij de leerkracht Dit zijn niet de waarden waarvoor de scholengemeenschap staat."

De leerkracht werd aanvankelijk op administratief verlof gezet, maar daarna heeft hij zelf ontslag genomen. Intussen is ook een klacht voor slagen en verwondingen tegen hem ingediend.