Organisator "pontonfeest" moet schade aan Graslei betalen

De schade aan de Graslei in Gent die is veroorzaakt door het drijvende ponton waarop het veelbesproken privéfeest van MG Real Estate plaatsvond, is voor rekening van de projectontwikkelaar. Dat heeft de schepen Christophe Peeters (Open VLD) in de commissie Financiën gezegd.

Vorige donderdag heeft MG Real Estate een privéfeest gegeven naar aanleiding van de geslaagde renovatie van het vroegere postgebouw aan de Korenmarkt in Gent. De projectontwikkelaar liet hiervoor een drijvend ponton op de Leie voor de Graslei bouwen met daarop een grote tent.

Niet alleen haalde MG Real Estate zich de woede van veel Gentenaars op de hals omdat het publieke ruimte voor privédoeleinden inpalmde, het feest dreigt nu ook een gepeperde rekening op te leveren. Bij de bouw van het ponton heeft de Graslei schade opgelopen en die moet de projectonwikkelaar zelf betalen, zo zei schepen Peeters gisteravond in de commissie Financiën van de stad Gent.

"Blijkbaar zijn enkele dekstenen langs de kade losgekomen", vertelt Peeters aan deredactie.be. "Onze diensten gaan de zaak onderzoeken en een bestek opmaken. Dat sturen we dan door naar de organisator van het feest. Potje breken, potje betalen."

Na de heisa over het privéfeest wil Peeters ook bekijken hoe Gent de levendigheid van de stad met de leefbaarheid kan combineren. "Gent is groot en hip geworden doordat hier van alles te doen is, groot en klein. De bevolking is ook erg toegenomen. Een en ander botst hierdoor op zijn limieten. We moeten goed nadenken over wat we wanneer en vooral waar organiseren."