Pokémon verdwijnen uit Nederlandse duinen en van spoor

In de beschermde duinen bij Kijkduin in Nederland zijn geen pokémon meer te vinden. Niantic Labs, de maker van Pokémon Go, heeft de wezentjes zoals beloofd weggehaald. De gemeente Den Haag houdt de situatie in de gaten, maar als ze inderdaad weg zijn, is het kort geding erover definitief van de baan, laat een woordvoerder weten.
© SWNS.com

Niantic had zogenoemde "PokéStops" en "PokeGyms" neergezet in Kijkduin. Dat zijn plekken in het spel waar veel monsters op afkomen. Dat lokte veel spelers vanuit het hele land. Bewoners en ondernemers kregen daar steeds meer last van. Volgens de gemeente trokken sommige spelers "als een kudde op hol geslagen bizons'' door de duinen.

Niantic had ook beloofd dat de Pokémon van het spoor zouden verdwijnen. Volgens spoorbeheerder ProRail is ook dat gebeurd. "We zijn naar een aantal plekken geweest waar ze eerst te vinden waren en daar zitten ze niet meer'', zegt een woordvoerder. Volgens ProRail zijn meerdere mensen tijdens hun monsterjacht op het spoor gaan lopen. Dat hinderde het treinverkeer.