Polen die vluchtmisdrijf pleegden in Passendale blijven in de cel

De rechtbank in Ieper heeft de aanhouding bevestigd van twee Polen die betrokken waren bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Passendale, begin september. Het tweetal reed met hun bestelwagen een 21-jarige fietser aan. Die raakte daarbij zwaargewond. De 39-jarige Pool en zijn 29-jarige vriendin vluchtten na het ongeval naar Polen, maar werden vorige week aan ons land uitgeleverd.

De 21-jarige jongeman werd op 4 september aangereden toen hij na een fuif onderweg was naar huis. De bestelwagen die hem aanreed, ging ervandoor. De bestuurder van de bestelwagen had wellicht te veel gedronken. Behalve de bestuurder, zaten ook nog zijn vriendin en twee andere passagiers in het voertuig.

Die twee laatsten stapten in de buurt van Kortrijk uit de bestelwagen. De bestuurder en zijn vriendin gingen eerst naar Nederland en trokken dan naar Polen. Twee weken later werden ze in Polen gevat en aan ons land uitgeleverd.

Het duo moest vandaag voor de raadkamer verschijnen. Die bevestigde hun aanhouding. De man wordt beschuldigd van het plegen van een ongeval met vluchtmisdrijf en schuldig verzuim. Zijn vriendin wordt enkel schuldig verzuim aangewreven. Ze zullen wellicht niet in beroep gaan tegen hun verdere aanhouding.