"Als Trump verkozen wordt, is hij internationaal gevaar"

Als Donald Trump verkozen wordt tot president van de Verenigde Staten dan is hij een internationaal gevaar. Dat heeft de VN-commissaris voor de mensenrechten Zeid Ra'ad al-Hoessein gezegd. "Zijn visie op mensenrechten is verontrustend", klinkt het.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De VN-commissaris voor de mensenrechten Zeid Ra'ad al-Hoessein is niet mals voor de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. "Puur op basis van wat hij tot nu toe al gezegd heeft, is hij als zonder twijfel een internationaal gevaar als hij wordt verkozen."

Hij noemt de visie van Trump op sommige zaken die door het internationaal recht verboden zijn zoals martelen "zeer verontrustend". Zo haalde de Republikein in het verleden al aan dat hij waterboarden -een marteltechniek waarbij het slachtoffer het gevoel krijg te verdrinken- een geschikte verhoortechniek vindt.

Het is niet de eerste keer dat de VN-commissaris uithaalt naar Donald Trump. Begin september fulmineerde hij al tegen "populistische politici" en riep hij de mensen op om "dergelijke demagogen" te dwarsbomen.