"Hallucinant dat sociale zekerheid zo veel moet inleveren"

Het christelijk ziekenfonds CM is niet te spreken over de begrotingsplannen die nu voorliggen op de tafel van de federale regering. Volgens de CM kan het niet dat de sociale zekerheid en de gezondheidszorg zo veel moeten besparen.
© Clément Philippe - www.belgaimage.be

Nu mag de begroting officieel nog niet klaar zijn, de contouren van de cijfers zijn al wel duidelijk. Luc Van Gorp van de CM is daar niet echt over in zijn nopjes.

Hij noemt het hallucinant dat een derde van de besparingen op kap komt van de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. In het verleden ontsnapten die sectoren aan besparingen, maar de voorbije jaren is dat niet langer het geval, zegt Van Gorp.

De CM vreest dat de sociale zekerheid zo ondermijnd wordt en spreekt over een "faillissement van het systeem". Bovendien vreest Van Gorp dat de federale regering ook de volgende jaren opnieuw geld zal willen halen in de sociale zekerheid en de zorg.