Apple verwijdert tientallen gokapps uit Nederlandse App Store

Apple heeft in Nederland tientallen apps voor casino's en sportweddenschappen uit de App Store gehaald op verzoek van de Kansspelautoriteit. De gokbedrijven mogen niet actief zijn op de Nederlandse markt.
© Reporters - Rosaria D Aquino

Het gaat om apps van bekende bedrijven als Unibet en Bwin, zo schrijft de NOS. Omdat de bedrijven niet actief mogen zijn op de Nederlandse markt mogen ze ook geen apps uitbrengen voor Nederlandse smartphones. In totaal zijn 55 aps verwijderd uit de App Store. Bij Google waren ze al langer niet meer te vinden.

Dat betekent niet dat gokken via de smartphone onmogelijk wordt in Nederland. Wie de apps al had geïnstalleerd, kan ze blijven gebruiken. Ze zijn ook nog steeds te vinden in de buitenlandse App Stores. En tot slot kunnen gebruikers surfen naar de mobiele websites van de gokbedrijven.

De Nederlandse regering werkt aan een wet die gokapps wel toelaat, op voorwaarde dat het bedrijf erachter een vergunning heeft. Wellicht treedt die wet in 2018 in werking. Bij ons is online gokken minder streng gereglementeerd en zijn de apps wel te vinden in de App Store.