Bowie en Prince nu al bij best verdienende overledenen

Ook na hun overlijden dit jaar blijven muzikale grootheden David Bowie en Prince hun vermogen gevoelig uitbreiden. Volgens zakenblad Forbes mogen de Brit en de Amerikaan zich minder dan een jaar na hun dood al bij de tien best verdienende overledenen rekenen.

Forbes bekeek het inkomen van overleden bekende figuren tussen 1 oktober 2015 en 1 oktober 2016. Bowie (overleden op 10 januari 2016) en Prince (overleden op 21 april 2016) werden voor het eerst mee in overweging genomen.

In de eerste maanden na zijn overleden klokt Prince af op een maar liefst 25 miljoen dollar inkomsten Daarmee komt hij op de vijfde plaats in de top 10 van best verdienende overledenen. Bowie strandt met 10,5 miljoen dollar net buiten de top 10, op een 11e plaats.

De onbetwiste nummer 1 is jaren na zijn overlijden in 2009 nog steeds Michael Jackson. De "King of Pop" haalde afgelopen jaar maar liefst 825 miljoen dollar binnen. Volgens Forbes is dat een record: geen enkele artiest - levend of dood - zou op één jaar tijd ooit meer verdiend hebben. In het geval van Jackson zit de verkoop van een deel van van de muziekcatalogus van de Beatles voor ruwweg 750 miljoen daar voor iets tussen. Jackson kocht die in 1985 als investering.

In de top 10 prijkt ook buitenbeentje wetenschapper Albert Einstein (9e), naast muzieklegendes als Elvis (4e), Bob Marley (6e) en John Lennon (8e). De enige vrouw in het lijstje is model Bettie Page (10e).