Broer aanvaller Schaarbeek blijft maand langer in de cel

De broer van de man die twee agenten in Schaarbeek heeft neergestoken, moet minstens nog een maand in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer beslist. Zijn advocaat had zijn vrijlating gevraagd omdat hij volgens haar niks met terreur heeft te maken.

Vorige week woensdag heeft de 43-jarige oud-militair Hicham D. twee agenten op straat neergestoken in Schaarbeek. Hij werd opgepakt en aangehouden. Een dag later werd ook zijn broer opgepakt op verdenking van deelname aan terroristische activiteiten. Ook hij werd aangehouden.

Vandaag is de broer voor de raadkamer verschenen. Na afloop zei zijn advocaat Samira Bouyid dat hij niks met terreur heeft te maken. Ze vroeg zijn vrijlating omdat hij al jaren geen contact meer met zijn broer zou hebben. De raadkamer stemt echter niet in met haar verzoek een heeft de aanhouding van de broer met een maand verlengd.