Is ie het nou echt, of is ie het nou niet?

De Nederlandse koning Willem-Alexander (49) heeft de metro genomen tijdens een werkbezoek aan Amsterdam. De verwondering was groot bij onze noorderburen die op de metro stapten. Menig reiziger moest blijkbaar twee keer kijken om zijn ogen te geloven. Maar jawel: het was de koning echt.

Willem-Alexander had gisteren een drukke dag. Niet alleen moest hij de hertogin van Cambridge, Kate Middleton, ontvangen, hij legde ook een werkbezoek af in "De Bijlmer" of Amsterdam Zuidoost. De koning nam daarvoor de metro samen met burgemeester Van der Laan. De reis ging van het stadhuis naar de wijk om te polsen in hoeverre mensen zich er thuis voelen. 

Een man in een maatpak die dan ook nog eens op de koning lijkt, dat was natuurlijk onze noorderburen niet ontgaan. Sommige reizigers moesten wel twee keer kijken, want er werd getwijfeld. De durvers onder hen vroegen een selfie. Willem-Alexander had er geen probleem mee en lachte spontaan voor de foto. Maar mensen lieten ook hun ongenoegen blijken want niet iedereen is koningsgezind. "Daar gaat ons geld", prevelde een man tegen zijn vrouw.

In Wassenaar, waar de koning woont in Villa Eikenhorst, kijkt niemand nog op van Willem-Alexander, Máxima en de drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. Het gezin neemt regelmatig de fiets om te winkelen of uit een ijsje te gaan eten.