Mormoonse krant schaart zich achter Clinton

The Salt Lake Tribune kiest op haar voorpagina openlijk de kant van Hillary Clinton. Opmerkelijk, want dat is de meest verkochte krant in de "hoofdstad" van de mormonen (red. afscheuring van het christendom), die traditioneel Republikeins stemmen. Eerder had een andere mormoonse krant Trump opgeroepen zijn kandidatuur in te trekken.

De grootste krant van Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah heeft openlijk de kant van Hillary Clinton gekozen. "Het is hoog tijd om serieus te doen", klinkt het in het editoriaal van de krant. "Het is amusant geweest om het circus van de Republikeinse voorverkiezingen te zien en de teleurstellende kandidaat die daaruit voortgekomen is, maar nu is het tijd om een redelijke en realistische stem uit te brengen met de verkiezingen."

De krant benadrukt dat Clinton geen perfecte keuze is, "maar ze is op dit moment de enige kandidaat die in de buurt komt van gekwalificeerd te zijn". "Ze heeft aangetoond dat ze sterk in haar schoenen staat én in staat is om samen te werken met politici over het hele politieke spectrum om haar doel te bereiken", klinkt het voorts.

Dat een mormoonse krant zo openlijk de kant kiest van een Democratische kandidaat, lijkt op het eerste zicht verrassend, maar toch is het niet de eerste keer dat dit is gebeurd. In het verleden heeft The Salt Lake Tribune ook al de kant gekozen van de Democraat Barack Obama toen hij president wilde worden. Dat was zeker toen hij tegen de Republikein -en mormoon- Mitt Romney streed erg opmerkelijk.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Als twee honden vechten om een been...

Het is alvast een teken aan de wand dat sinds de uitgelekte tapes van Trump vorige week, de campagne van de Republikein in het slop zit. Een andere mormoonse krant, The Deseret News, distantieerde zich eerder al van Trump. In een editoriaal in die krant werd de Republikein zelf opgeroepen om zijn kandidatuur in te trekken.

In de peilingen in de staat Utah staan Trump en Clinton intussen nek-aan-nek. Beide kandidaten halen 26 procent. De onafhankelijke conservatieve kandidaat Evan McMullin(foto onder) haalt in de staat 24 procent. De kans bestaat dus dat noch Trump of Clinton met Utah aan de haal gaat.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.