Samsung laat niets meer aan het toeval over en stuurt brandvrije doos

Wie in de VS een Galaxy Note 7 wil terugsturen naar Samsung, krijgt van de geplaagde smartphonemaker een speciale constructie van brandbestendige kartonnen dozen. Dat moet verhinderen dat de telefoon tijdens het transport vuur zou vatten.

Gisteren maakte Samsung bekend dat het de productie van de Galaxy Note 7, die kampt met brandgevaar, definitief stopzet. Wie al een toestel heeft, wordt met aandrang gevraagd om het uit te schakelen en niet meer te gebruiken.

Wie zijn smartphone online besteld heeft bij Samsung, kan hem vervolgens via de post terugsturen. Uit beelden van XDA Developers, een forum voor software-ontwikkelaars, blijkt dat het bedrijf daarvoor een speciale brandvrije doos opstuurt.

De Galaxy Note 7 gaat eerst in een antistatisch zakje, vervolgens in een eerste doosje, dat past dan weer in een grotere doos en die komt uiteindelijk in de laatste doos die bekleed is met brandvrij materiaal. Omdat dat de huid kan irriteren, worden er handschoenen meegeleverd.

Van wanneer de speciale doos in gebruik is, is niet helemaal duidelijk, maar het zou sinds eind september zijn.

Nieuw filmpje maakt gevaar duidelijk

Intussen is een nieuw filmpje opgedoken waarin een Galaxy Note 7 spontaan ontvlamt in de handen van een vrouw uit Hawaï. Het gaat nota bene om een vervangingstoestel dat ze gekregen had na de eerste berichten over ontploffende Note 7's.